Ons verhaal

Tracebuzz heeft de sterke focus op de conversatie met de klant en is daarmee dé klantcontactoplossing voor social media en messaging. Maar hoe zit Tracebuzz verder als organisatie in elkaar? Op deze pagina lees je meer over onze missie, visie en onze software.

Onze visie

De manier waarop organisaties communiceren met hun klanten verandert sterk. Waar jaren geleden fysieke bezoeken en telefoongesprekken de enige mogelijkheden waren, kunnen klanten nu online op talloze manieren bedrijven benaderen. Tracebuzz is vanaf 2009 actief op het gebied van nieuwe kanalen en heeft in die periode een verschuiving zien plaatsvinden van de traditionele klantcontactkanalen als telefonie en e-mail naar kanalen als Twitter, Facebook en WhatsApp. Via deze kanalen kunnen consumenten snel, kort en bondig communiceren. Door de gebruiksvriendelijkheid en het bereik is de adoptie van deze ‘messaging-kanalen’ erg hoog. De consumenten hebben de voorkeur om via messaging kort en bondig een vraag te stellen, en verwachten snel een antwoord te ontvangen.

Creating Customer Happiness

- Onze Missie -

Onze software: Tracebuzz

Tracebuzz biedt een klantcontactoplossing voor bedrijven die gebruik maken van de voorkeurskanalen van uw klant, sociale media, chat & messaging. Allemaal binnen uw eigen digitale omgeving. Communiceer kort en bondig met uw klanten, precies zoals je klanten gewend zijn en verhoog zo de klanttevredenheid. Maak een einde aan lange wacht- of doorlooptijden en de daarmee gepaard gaande hoge kosten.

Onze software: Parley

Parley is officieel gelanceerd in 2017. Met Parley in je eigen omgeving, combineer je het beste van live chat en WhatsApp. Dit is veilig en makkelijk in onderhoud. Een eigen instant messaging platform, gericht op de zakelijke markt is een veiliger en efficiënter alternatief voor bestaande oplossingen. Met Parley Messaging is je bedrijf altijd bereikbaar en worden berichten binnen het gekozen SLA opgehaald. Een chatsessie wordt nooit afgebroken, ook niet als de browser of app is gesloten. Zowel de agent als de klant zien altijd de volledige gespreksgeschiedenis.

Certificeringen en veiligheid

Met onze ISO® 27001:2017, 9001:2015 en NEN 7510:2017 certificeringen, werken wij elke dag aan de veiligheid van onze software. Daarnaast hebben wij een sterke privacy focus, houden we regelmatig audits en trainen wij ons personeel in privacy en security.

Wil je meer weten over wat wij doen om onze software veilig te houden? Klik dan hier (EN) voor meer informatie.