Win tijd met messaging

  • Door Mohamed Abdallaoui

Met je bedrijf stel je dagelijks alles in het werk om je klanten zo goed en snel mogelijk te helpen. Nu steeds meer klanten online contact zoeken, wordt een effectieve inrichting van je klantcontactcentrum steeds belangrijker. Door nieuwe messaging-technieken in je bestaande communicatiesystemen te integreren, zorg je ervoor dat je medewerkers de klant nog sneller van dienst kunnen zijn.

Herken je klant meteen

Het lijkt ondoenlijk: medewerkers die klanten in ‘no time’ helpen, maar ze tegelijkertijd supertevreden houden. Maar door moderne communicatietechnieken op slimme wijze aan elkaar te koppelen, kom je al een heel eind. Zo is bij veel bedrijven het authentiseren van een klant al vergaand geautomatiseerd. Wij kennen allemaal het volgende voorbeeld uit het bankwezen: wanneer je als klant inlogt in een betaalomgeving en vervolgens een vraag stelt, weten ze al meteen wie je bent. Dat komt niet alleen klantvriendelijk over, maar scheelt bovendien veel tijd bij het beantwoorden van je vraag. Hetzelfde geldt voor het ‘Mijn omgeving’-klantportaal zoals je dat op veel websites ziet. Als klant die daarop inlogt, ben je meteen bekend voor de medewerkers van dat bedrijf. Waardoor die medewerkers zo’n klant dus véél sneller kunnen helpen.

Allesomvattend klantbeeld

Is zo’n systeem van snelle klantherkenning niet ontzettend complex, zul je je misschien afvragen. Het antwoord is ‘nee’, want het implementeren van dergelijke software – zoals ook Tracebuzz die levert – kost relatief weinig tijd. Al binnen een paar weken ben je ‘up and running’. Daarbij wordt de grootste winst behaald als de nieuwe software wordt gekoppeld aan bestaande CRM-systemen. Want dan weten je medewerkers meteen wie ze aan de telefoon hebben of met wie ze aan het chatten zijn. Anders gezegd: je medewerkers hebben in één oogopslag een allesomvattend klantbeeld, inclusief gesprekshistorie en ook via welke andere kanalen een klant al eens contact heeft opgenomen.

Chatten met meerdere klanten tegelijk

Maar liefst 42% van alle mensen op deze wereld beschikt over een smartphone, maar liefst 87% gebruikt deze voor messaging. Logisch dus dat steeds meer klanten er de voorkeur aan geven om via een messagingkanaal kort en bondig hun vraag te stellen, waarna ze meteen een antwoord verwachten. Vandaar dat ook bij de klantcontactoplossingen van Tracebuzz messaging een steeds grotere rol speelt. De voordelen zijn evident: in plaats van één voor één met een klant te moeten converseren, kunnen je medewerkers moeiteloos met meerdere klanten tegelijk chatten. Tel uit de (tijd)winst! Heb jij de leiding over de klantcontactafdeling binnen je bedrijf? En wil je de conversatie met je klanten zo effectief mogelijk laten verlopen? Ja? Laat het ons weten. Onze accountmanager neemt dan snel contact met je op.

Bron: Statista