Service als core business

  • Door Mohamed Abdallaoui

Als we één ding gemerkt hebben in de afgelopen tien jaar dat we actief zijn, is dat servicebeleving een steeds grotere rol krijgt binnen organisaties. Steeds meer bedrijven zien in dat een goede servicebeleving voor hun klant een kritische prioriteit is. Dit komt omdat ook klanten steeds meer eisen stellen aan de service van een organisatie. Ze verwachten dat je direct weet waarom ze met jou in contact zijn, je een oplossing biedt en dat ook nog eens op een ‘menselijke’ manier doet.

Hoe zorg je er nu voor dat service verder geoptimaliseerd wordt en voldoet aan de eisen die de klant nu én in de toekomst stelt? Door je klant te leren kennen! Betrek de klant op een proactieve manier in het proces, door al je interacties met je klant, persoonlijk of via sociale media, te bundelen en hen zo te begrijpen. Door op elk gewenst moment de conversatie met je klant aan te willen gaan.

Tracebuzz is vanaf 2009 actief op het gebied van nieuwe kanalen en zag in die periode een verschuiving van de traditionele klantcontactkanalen als telefonie en e-mail, naar kanalen als Twitter, Facebook en WhatsApp. Via deze kanalen kunnen consumenten snel, kort en bondig communiceren. Door de gebruiksvriendelijkheid en het bereik is de adoptie van deze ‘messaging-kanalen’ erg hoog. De consumenten hebben de voorkeur om via messaging kort en bondig een vraag te stellen, en verwachten snel een antwoord te ontvangen. Tracebuzz heeft de sterke focus op de conversatie met de klant en is daarmee dé klantcontactoplossing voor sociale media en messaging. Bedrijven realiseren hiermee, samen met ons, dat zij steeds meer voldoen aan de verwachting van hun klant. Zoals Elmer Hiemstra van bol.com – waar we al jaren mee samenwerken - het omschreef: “Door het inzetten van Tracebuzz, hebben wij op onze socials een groei in klanttevredenheid gerealiseerd”.

Successen en ervaringen die we graag delen

We zijn de afgelopen jaren veel mooie samenwerkingen aangegaan en hebben veel successen geboekt. Dat zal in de toekomst ook zo zijn. Die successen willen we graag delen. Ook als wij samen met een organisatie ergens tegenaan lopen, willen wij dit met jullie delen. Zodat je als organisatie, niet tegen dezelfde fouten hoeft aan te lopen. Daarom starten we op deze plek met een blog. Daarin zullen we het onder meer hebben over waarom wij servicebeleving zo belangrijk vinden, wat je als organisatie kan doen om dat nog beter te maken zonder dat je jezelf voorbijloopt en hoe Tracebuzz daarin een innovatieve rol kan spelen, onder meer met Parley.

Als organisatie wil je je klant zo goed mogelijk helpen en hen een zo goed mogelijk servicegevoel geven. Wij willen dat organisaties de juiste tools hebben om dat voor elkaar te krijgen.


Misschien ook interessant

Het Ideeën Atelier, een initiatief van Tracebuzz voor de woningcorporatiebranche

  • Door Celina Sevenhuijsen

Op 7 juni vond alweer onze tweede editie plaats van het Ideeën Atelier. Het Ideeën Atelier is een kennissessie speciaal gericht op woningcorporaties. Op deze dag worden vraagstukken uit de praktijk behandeld en besproken. Het bij elkaar brengen van verschillende...

Lees meer

Frontline en Tracebuzz gaan strategische samenwerking aan!

  • Door Celina Sevenhuijsen

Om haar klanten ook te kunnen ontzorgen op het gebied van nieuwe kanalen via bijvoorbeeld social media gaat Frontline een strategische samenwerking aan met Tracebuzz...

Lees meer